Звеното ще е към центъра в Бургас Министерският съвет (МС) предвижда

...
Звеното ще е към центъра в Бургас Министерският съвет (МС) предвижда
Коментари Харесай

Филиал за спешна помощ в Приморско с 26 души персонал открива правителството

Звеното ще е към центъра в Бургас

Министерският съвет (МС) планува основаване на филиал за незабавна здравна помощ (ФСМП) в Приморско. Това излиза наяве от проектопостановление, оповестено на държавния уебсайт за публични съвещания.

То касае основаването на Център за незабавна здравна помощ по въздуха, само че и увеличение щатния състав на общоприетата спешна помощ.

По отношение на Приморско в приложения отчет на служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев се показва : „ С цел да се усъвършенства достъпът до незабавна помощ на жителите по време на туристическия сезон, когато броят на пребиваващите по българското Черноморие се усилва неведнъж , през 2022 година Министерството на здравеопазването взаимно с Министерството на туризма се наложи незабавно да сътвори организация на територията на гр. Приморско да действа изнесен екип на Спешна здравна помощ, с оглед нуждата от обезпечаването на незабавната помощ по черноморските курорти. Към момента за обезпечаване на незабавната помощ по южното Черноморие са разкрити филиали за незабавна здравна помощ в гр. Царево и гр. Созопол. Поради нуждата от съкращаване на времето за идване на колите за спешна помощ е належащо да се разкрие Филиал за незабавна здравна помощ в гр. Приморско към Центъра за незабавна здравна помощ – гр. Бургас с два екипа – един мобилен и един стационарен за реализиране на 24/7 режим на работа. Във всеки екип е належащо да се включат по 12 души медицински личен състав, както и 2 бр. санитари – общо 26 бройки. “

А в частичната предварителна оценка на въздействието написа: „ Атрактивността на южното Черноморие, новостроящи се хотелски бази и парцели, разкриването на нови плажове и отделяне на къмпинги и курорти води до нуждата от гарантиране на своевременна, качествена здравна помощ включително – незабавна здравна помощ. Това постанова разкриването на ФСМП – Приморско, за което има поддръжката на Община Приморско. “

Припомняме, че кметът на общината Димитър Германов от години упорства за откриване на незабавен център точно с оглед огромния брой туристи там през лятото.

Общественото разискване е заложено със скъсен период от две седмици и би трябвало да завърши на 27 април. След това се чака проектопостановлението да бъде гласувано в Министерския съвет.

Предвижда се филиал за незабавна помощ да бъде оголен и в община Сърница. Той ще е към центъра в Пазарджик.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР